Informatie Theatershow Dancin' Delft - Rijswijk

29 juni 2024

Informatie Theatershow Dancin' Delft - Rijswijk

Hieronder de informatie over de aankomende Theatershow.

Verzamelen van de deelnemers.

De deelnemers zullen allemaal verzamelen bij de schouwburg te Rijswijk op 29 juni a.s. tussen 11:30 – 12:00 uur.  De deelnemers dienen zich te melden bij de artiesteningang (achterzijde van het Theater).  Zij zullen dan door de organisatie opgevangen worden.  

De ouders/verzorger mogen NIET mee naar binnen, met uitzondering van de organisatie, omdat we dan niet kunnen voldoen aan de brandweereisen die in het theater gelden.

Voor de  Mini / Midi Dance en Special Dance worden andere afspraken gemaakt. Deze groepen zijn inmiddels apart geinformeerd via email en verder via de trainsters.

Wat gebeurt er in het theater.

Als de deelnemers binnen zijn, gaan we eerst gezamenlijk het theater verkennen. De bühne op, de kleedkamers bekijken, de spullen opbergen op

ieders eigen plekje per groep. Dan repeteren we, nogmaals, de in de lessen aangeleerde opening- / slotdans.

Lunchpauze.

Dan een korte pauze waarin de deelnemers even de tijd hebben om hun meegebrachte boterham (of iets anders lekkers) op te peuzelen.

De eerste voorstelling (middag).

Ja en dan, om 12:30 uur gaat het theater open voor papa’s en mama’s en iedereen van de familie die een kaartje voor deze middag-voorstelling heeft gekocht alsook voor ouderen van Delft / Rijswijk, o.a. uit de verzorgingshuizen, de kinderen die onder Jeugdzorg staan en de verstandelijk en psychische gehandicapten. Dit jaar zullen we ook de kinderen van de Stichting het vergeten kind uitnodigen.

Dat zal me een gezellig feestje worden. Aanvang van deze show in de middag is om 13:30 uur en is omstreeks 16:00 uur afgelopen.

Diner tijd.

Na deze middagvoorstelling houden we met zijn allen even rust. Gewoon wat zitten, een spelletje doen. De vereniging zal zorgen dat er voldoende eten en drinken is.

Helaas kan de vereniging dit niet helemaal alleen bekostigen dus zullen we jullie hiervoor een bedrag van € 5,00 vragen. Verdere informatie hierover volgt nog. Mocht u zoon/dochter niet meedoen met dit spektakel meldt dit dan ajb bij de train(st)er.

Deze tijd wordt ook benut om hier en daar de schmink bij te werken en dat wat in de middag niet helemaal goed ging te bespreken.

Avondshow.

En dan komt de volgende klapper van die dag. Om 19:00 uur gaat het theater open voor papa’s en mama’s en iedereen van de familie die een kaartje voor de avondvoorstelling heeft gekocht.

Dat zal weer een spetterend feestje worden. Aanvang show om 20:00 uur en omstreeks 22:30 uur zal het einde daar zijn.

Het is een lange dag maar wel een hele leuke dag. En het is bijna net zo vermoeiend als een dagje pretpark. Wij als vereniging weten dit inmiddels want het is onze 15de show die we organiseren.

Wij zorgen echter wel dat er veel rust is en natuurlijk voldoende begeleiding voor de deelnemers. Tevens kunnen de deelnemers zelf ook in hun eigen zaal rustig naar de show kijken. Met ruim 17 jaar ervaring gaat dat weer prima lukken.

Niet mee doen aan dit evenement?

Er zijn ook ouders die dit bovenstaande geheel niet zien zitten. (Wij kunnen het ons bijna niet voorstellen) maar na de mei vakantie zullen alle deelnemers een briefje krijgen met daaraan een antwoordstrookje om in te leveren door de leden.

Voor ons als vereniging is het ook handig, als u nu al weet, dat indien uw zoon / dochter niet mee kan doen dit alvast te melden aan de trainsters. De trainster kan dan bepalen of er voldoende kinderen per groep over blijven om de dans in de show door te laten gaan of de dans aan te passen. Als er een te kleine groep overblijft, is dit niet leuk om op een groot podium te staan en de overblijvers kunnen extra nerveus van de gaten in de dansformatie worden.

Laten we hopen dat deze éénmalige uitvoering, de uitkomst van 1 jaar hard trainen, door alle kinderen kan worden meegemaakt.

Voor de goede orde melden wij u nog even dat er slechts één leeftijdsgroep is die in de pauze van de avondvoorstelling naar huis mag (maar dan niet de zaal in om bij papa/mama te gaan zitten). Dit is de alleen de woensdaggroep 5/6 jaar van Danielle/ Marieke.

Voor de overige groepen geldt dat de kinderen tussendoor niet opgehaald kunnen worden. Voor ons als organisatie en leiding, die dan het overzicht kwijt raakt en nog heel veel andere zaken te regelen heeft, ondoenlijk. De verwachtte eindtijd is omstreeks 22:30 uur.

Start kaartverkoop theatershow

Net als vorig jaar kunnen de entreebewijzen weer rechtstreeks via het Rijswijkse schouwburg besteld kunnen worden.

Deze kaartverkoop start op 11 mei a.s. vanaf 10:00 uur

Je kunt de kaarten ook gelijk kopen via het klikken van de onderstaande link of de QR code.

https://www.rijswijkseschouwburg.nl/voorstelling/dansend-door-het-jaar

Afbeelding met patroon, wit, steekAutomatisch gegenereerde beschrijving

Deze OR code staat ook op onze flyers.

Denk er wel aan: de kaartverkoop gaat altijd erg snel dus wees er op tijd bij want : Op = OP

Generale repetitie theatershow.

Voor deze fantastische show zullen we nog een generale repetitie houden. Hierover krijg men nog meer informatie maar zet de datum, woensdag 12 juni a.s. vanaf 16:00 uuur alvast in de agenda's.