Wedstrijddans

Do you have what it takes?

Bij Dansvereniging Delft wordt gewerkt met jazz selectiegroepen, oftewel de wedstrijdgroepen. Binnen Dansvereniging Delft hebben wij een aantal selectiegroepen die meedoen aan een echte competitie.

Om tot de selectie te worden toegelaten dien je gevraagd te worden.

Als je daarvoor wordt gevraagd zal er eerst een gesprek plaats vinden met je ouders/verzorgers. Want in de selectie gelden een paar afspraken:

- Je hebt een speciaal kledingpakket nodig.
- Je gaat meer trainen wat dus meer geld kost.
- Je lidmaatschap opzeggen kan dan alleen maar direct na het seizoen. Je treedt namelijk op met een groep en de dansen worden daarop gemaakt. Gaten in een formatie kosten punten en kunnen dus je ploeg nadelig beïnvloeden.

Dansvereniging Delft probeert aan zoveel mogelijk wedstrijden mee te doen. Dat kunnen de voorrondes voor het NK zijn, maar ook andere soorten wedstrijden. 

 

Veel gestelde vragen!

Wat zijn nu eigenlijk wedstrijden?

Alvorens wij de competitie ingaan worden er eerst oefenwedstrijden gehouden. Deze oefenwedstrijden worden op initiatief van een vereniging georganiseerd met als doel om de deelnemers alvast een voorproefje te geven voor de echte wedstrijden. Bij deze oefenwedstrijd zit een jury die alle dansen gaat beoordelen. De trainsters kunnen dan met behulp van dit juryrapport gaan beoordelen of zij nog iets moeten veranderen aan hun dans of niet, om zo de resultaten te verbeteren. Op deze manier worden de groepen geheel klaargestoomd voor het echte werk, de voorronde.

Wat is een voorronde?
Een voorronde is een wedstrijd om plaatsing af te dwingen voor het NK. Deze voorrondes zijn over het gehele land verspreid. Je krijgt dus maar 1 kans om je te plaatsen voor het NK. Dansvereniging Delft heeft zich de afgelopen jaren altijd weten te plaatsen.

Wat houdt het NK in?
Het NK (Nederlandse Kampioenschappen) wordt 1 maal per jaar gehouden. De groepen die de hoogste punten hebben behaald in de voorrondes, kunnen zich hiervoor plaatsen. Tijdens het NK zullen de groepen gaan strijden om de felbegeerde bekers in hun categorie.

Voor wie is het NK bestemd?
De KNGU heeft besloten dat het NK alleen bestemd is voor de dansen die worden gepresenteerd in de volgende categorieën A / B en C.

De D categorie kan daardoor niet deelnemen omdat de KNGU deze groep ziet als een aankomende groep die aan het begin van de dansladder staat (aanstormende talenten dus)

Wat houdt dit bovenstaande nu voor de ouders in?
Tijdens de wedstrijden zullen alle deelnemende groepen de gehele wedstrijd aanwezig zijn. Ouders /begeleiders zijn hierbij van harte welkom en kunnen gezellig op de tribune plaats nemen als toeschouwer en om onze groepen toe te juichen. Dit echter wel tegen betaling van een kleine bijdrage.

Deelnemende leden kunnen halverwege de dag helaas niet worden meegenomen naar huis en worden dus geacht de hele dag aanwezig te blijven. Dit is voor een trainster, die vaak meerdere groepen heeft, anders helaas niet te overzien. Wij als vereniging zorgen ervoor dat op de vloer altijd voldoende begeleiding aanwezig is.

Mocht u nog verdere vragen hebben dan kunt u altijd terecht bij de trainster of een berichtje sturen via het contactforumlier.

 

Special Dance

Iedereen op de dansvloer!

Net als bij alle lessen staat plezier bovenaan, maar uiteraard willen we deze leden ook wat leren! We oefenen daarom elke week coole moves op hun favoriete muziek. 

We starten de les met een warming up voor de spiegel. Daarna bewegen we door de zaal om de basistechnieken door te nemen. Vervolgens is het tijd om een choreografie aan te leren. We streven ernaar om elk seizoen 2 choreografieën aan te leren en deze te laten zien tijdens het dansfestival en natuurlijk onze jaarlijkse show. Als echte sterren schitteren en stralen wij dan op het podium. Wanneer de les bijna is afgelopen, concentreren wij ons nog op het rekken en strekken van ons lichaam. Op deze manier maken wij onze spieren sterker en verbeteren we onze houding.

Ons doel; wij willen ieder kind met een beperking het plezier gunnen wat wij beleven tijdens het dansen!!

Vanaf juni 2016 wordt deze fantasische groep gesponsort door Werkse!. Super gaaf natuurlijk

Proefles

Wilt u zelf zien hoe het er in de les aan toe gaat of wilt u uw kind inschrijven voor een proefles? Vraag dan een proefles aan op onze frontpagina (https://www.dancin-delft.nl/)

De lestijden vindt u in ons lesrooster.

   

Streetdance/Hip Hop

Can you hit the beat?

Met onze lessen volgen wij de laatste trends en ben je verzekerd van de ultimate dance-experience!

Streetdance is een dansstijl die dicht bij het Hip Hop ligt en bekend staat om het interpreteren van muziek en het uitwerken van bewegingen waarin veel diversiteit zit. De choreografie wordt gemaakt op de tekst, vibe en emotie van het lied waar je op danst. Hier wordt geleerd hoe je een verhaal moet dansen.

Momenteel zijn er bij Dansvereniging Delft drie groepen;  een beginners- en een medium en een gevorderde  groep. De lestijden kan je vinden in ons lesrooster.

Proefles

Lijkt streetdance/Hip Hop jou leuk? Kom dan gewoon een keertje vrijblijvend meedoen. Vraag dan een proefles aan op onze frontpagina (https://www.dancin-delft.nl/)

Modern Dance

Just dance!

Modern Dance wordt door populaire dansprogramma's steeds bekender. Het is een moeilijk te benoemen stijl omdat er geen vast bewegingsvocabulaire bij komt kijken. Het is een verzamelnaam voor verschillende danstechnieken, die individuen zich eigen hebben gemaakt. Je ontwikkelt als moderne danser dus echt je eigen stijl!

Modern Dance is ontstaan in het begin van de twintigste eeuw, toen de mensen op zoek gingen naar andere bewegingsvormen dan die van het klassiek ballet. Men begon te experimenteren met beweging als uitingsvorm van emoties. Dit is tot vandaag waar moderne dans voor staat.

Iedere beweging kan materiaal voor dans zijn. Elk deel van het lichaam kan gebruikt worden voor dans. Muziek, kostuum, decor, licht, dans en ruimte hebben allemaal een eigen logica en identiteit. Dans kan overal over gaan, maar de essentie is het menselijke lichaam en haar bewegingen. Hier ligt dan ook de basis voor de abstracte moderne dans.

Proefles

Wil jij graag zelf ervaren wat moderne dans inhoudt. Vraag dan een proefles aan op onze frontpagina (https://www.dancin-delft.nl/)

De lestijden vind je in ons lesrooster.

Mini Dance

They dance before they learn..

Onze Mini Dance lessen zijn een leuke kennismaking met dans voor de allerkleinsten. In de 45 minuten durende lessen leren de kinderen hun lichaam te bewegen. De les heeft een duidelijke structuur waar een warming up,  grondoefeningen, diagonaaloefeningen, choreografie, zang en spel allemaal aan bod komen. En aan het einde van de les krijgen alle kinderen een lekkere traktatie!

Eens in de twee maanden kunt u komen kijken naar de vorderingen van uw kind tijdens de kijkles. En eenmaal per jaar doen ook de kleuters mee aan onze spetterende eindshow!

Proefles

Wilt u zelf zien hoe het er aan toe gaat of wilt u uw kleuter inschrijven voor een proefles? Vraag dan een proefles aan op onze frontpagina (https://www.dancin-delft.nl/)

De lestijden vindt u in ons lesrooster.

Hip Hop

So you think you can dance?

Door alle dansprogramma.s op TV wordt Hip Hop alsmaar populairder. En terecht, want het ziet er natuurlijk super vet uit! Als je ook zo wilt leren dansen moet je je zeker opgeven voor één van onze lessen Hip Hop.

Bij Hip Hop dans je niet alleen op tekst, maar ook op beats en soms zelfs op de onderbeats. Dit is vaak lastiger te horen, waardoor het allemaal best moeilijk kan worden. Onze enthousiaste trainsters helpen je je eigen flow te ontwikkelen. Zo kun je ook technieken en andere dansstylen in je dans toepassen zodat het een spectaculaire show wordt! 

Dus heb jij altijd al stoer, krachtig en groot willen dansen? Dan is Hip Hop hetgeen wat jij zoekt!

Wil je een kleine indruk krijgen van deze groep, kijk dan naar: https://youtu.be/45aGD5uXdiQ

Proefles

Heb jij ballen en wil je laten zien dat jij kan schitteren op het podium? Schrijf je dan nu in! of vraag  een proefles aan op onze frontpagina (https://www.dancin-delft.nl/)

De lestijden kun je vinden in ons rooster.

 

   

Jazzdance

Can you jazz it up a little?

Jazzdance, ook jazzballet genoemd, is een vrije manier van dansen die qua structuur lijkt op klassiek ballet, maar is gebaseerd op populaire muziek zoals jazz, rock en Hip Hop. Ook wordt er gebruikgemaakt van elementen van de klassieke ballettechniek.

Jazzdance leent uit verschillende stijlen, technieken en toepassingen. Het mengt bewegingselementen uit andere danstechnieken en stijlen tot een geheel eigen vorm. Deze elementen worden in de danstraining en choreografie gecombineerd met de kenmerkende authentieke jazzelementen.

Recreatiegroepen

Voor iedereen die gewoon wil dansen maar niet aan wedstrijden wil meedoen, heeft onze stichting jazzdance lessen in alle leeftijdscategorieën. Leuke groepen van alle niveaus en leeftijden waarin plezier in dansen voorop staat. Ons oudste lid is 74 jaar!

Iedereen begint bij Dansvereniging Delft in een recreatiegroep. Natuurlijk kun je later proberen om bij een selectiegroep van Dancin' Delft te komen. Deze selectiegroepen dansen zelfs op Nederlands topniveau!

Je hebt hoe dan ook ieder jaar de kans om te laten zien wat je allemaal geleerd hebt aan je ouders, maar ook aan andere familieleden zoals opa's, oma's, ooms en tantes etc. De stichting Friends 4 Dance organiseert namelijk ieder jaar een spetterende eindshow!

Proefles

Wil je zien hoe het er in de lessen aan toe gaat? Doe gewoon een keertje meer. Vraag dan een proefles aan op onze frontpagina (https://www.dancin-delft.nl/)

Alle lessen en lestijden kun je vinden in ons lesrooster.