Wedstrijddans

Do you have what it takes?

Bij Dansvereniging Delft wordt gewerkt met jazz selectiegroepen, oftewel de wedstrijdgroepen. Binnen Dansvereniging Delft hebben wij een aantal selectiegroepen die meedoen aan een echte competitie.

Om tot de selectie te worden toegelaten dien je gevraagd te worden.

Als je daarvoor wordt gevraagd zal er eerst een gesprek plaats vinden met je ouders/verzorgers. Want in de selectie gelden een paar afspraken:

- Je hebt een speciaal kledingpakket nodig.
- Je gaat meer trainen wat dus meer geld kost.
- Je lidmaatschap opzeggen kan dan alleen maar direct na het seizoen. Je treedt namelijk op met een groep en de dansen worden daarop gemaakt. Gaten in een formatie kosten punten en kunnen dus je ploeg nadelig beïnvloeden.

Dansvereniging Delft probeert aan zoveel mogelijk wedstrijden mee te doen. Dat kunnen de voorrondes voor het NK zijn, maar ook andere soorten wedstrijden. 

 

Veel gestelde vragen!

Wat zijn nu eigenlijk wedstrijden?

Alvorens wij de competitie ingaan worden er eerst oefenwedstrijden gehouden. Deze oefenwedstrijden worden op initiatief van een vereniging georganiseerd met als doel om de deelnemers alvast een voorproefje te geven voor de echte wedstrijden. Bij deze oefenwedstrijd zit een jury die alle dansen gaat beoordelen. De trainsters kunnen dan met behulp van dit juryrapport gaan beoordelen of zij nog iets moeten veranderen aan hun dans of niet, om zo de resultaten te verbeteren. Op deze manier worden de groepen geheel klaargestoomd voor het echte werk, de voorronde.

Wat is een voorronde?
Een voorronde is een wedstrijd om plaatsing af te dwingen voor het NK. Deze voorrondes zijn over het gehele land verspreid. Je krijgt dus maar 1 kans om je te plaatsen voor het NK. Dansvereniging Delft heeft zich de afgelopen jaren altijd weten te plaatsen.

Wat houdt het NK in?
Het NK (Nederlandse Kampioenschappen) wordt 1 maal per jaar gehouden. De groepen die de hoogste punten hebben behaald in de voorrondes, kunnen zich hiervoor plaatsen. Tijdens het NK zullen de groepen gaan strijden om de felbegeerde bekers in hun categorie.

Voor wie is het NK bestemd?
De KNGU heeft besloten dat het NK alleen bestemd is voor de dansen die worden gepresenteerd in de volgende categorieën A / B en C.

De D categorie kan daardoor niet deelnemen omdat de KNGU deze groep ziet als een aankomende groep die aan het begin van de dansladder staat (aanstormende talenten dus)

Wat houdt dit bovenstaande nu voor de ouders in?
Tijdens de wedstrijden zullen alle deelnemende groepen de gehele wedstrijd aanwezig zijn. Ouders /begeleiders zijn hierbij van harte welkom en kunnen gezellig op de tribune plaats nemen als toeschouwer en om onze groepen toe te juichen. Dit echter wel tegen betaling van een kleine bijdrage.

Deelnemende leden kunnen halverwege de dag helaas niet worden meegenomen naar huis en worden dus geacht de hele dag aanwezig te blijven. Dit is voor een trainster, die vaak meerdere groepen heeft, anders helaas niet te overzien. Wij als vereniging zorgen ervoor dat op de vloer altijd voldoende begeleiding aanwezig is.

Mocht u nog verdere vragen hebben dan kunt u altijd terecht bij de trainster of een berichtje sturen via het contactforumlier.