Modern Dance

Just dance!

Modern Dance wordt door populaire dansprogramma's steeds bekender. Het is een moeilijk te benoemen stijl omdat er geen vast bewegingsvocabulaire bij komt kijken. Het is een verzamelnaam voor verschillende danstechnieken, die individuen zich eigen hebben gemaakt. Je ontwikkelt als moderne danser dus echt je eigen stijl!

Modern Dance is ontstaan in het begin van de twintigste eeuw, toen de mensen op zoek gingen naar andere bewegingsvormen dan die van het klassiek ballet. Men begon te experimenteren met beweging als uitingsvorm van emoties. Dit is tot vandaag waar moderne dans voor staat.

Iedere beweging kan materiaal voor dans zijn. Elk deel van het lichaam kan gebruikt worden voor dans. Muziek, kostuum, decor, licht, dans en ruimte hebben allemaal een eigen logica en identiteit. Dans kan overal over gaan, maar de essentie is het menselijke lichaam en haar bewegingen. Hier ligt dan ook de basis voor de abstracte moderne dans.

Proefles

Wil jij graag zelf ervaren wat moderne dans inhoudt. Vraag dan een proefles aan op onze frontpagina (https://www.dancin-delft.nl/)

De lestijden vind je in ons lesrooster.